Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تسنیم ، یکی از ظرفیت‌های مهم استان بوشهر تولید محصولات نخیلات شامل خرما، رطب و خارک است که این استان جایگاه مهمی در تولید و صادرات محصول دارد.

شش میلیون اصله نخل در 34 هزار هکتار اراضی کشاورزی استان بوشهر این استان را به قطب تولید خرما، فرآوری و صادرات تبدیل کرده که بیش از 70 درصد این نخل‌ها در شهرستان دشتستان قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بی‌توجهی به مدیریت منابع آب و خشکسالی‌های متمادی سبب شده تا  برخی از کشاورزان و نخل‌داران رودفاریاب شهرستان دشتستان با قطع درختان نخل خود آنها را به فروش برسانند.

قطع درختان و مرگ نخل‌ها در منطقه رودفاریاب دشتستان خیلی‌ها را نگران کرده که کشاورزان این منطقه علت قطع نخل‌ها را کم‌آبی اعلام می‌کنند.

یکی از کشاورزان رودفاریاب دشتستان با اشاره به اینکه قبلاً هر 10 روز یک‌بار عملیات آبیاری با انتقال آب از چشمه و رودخانه منطقه انجام شد اظهار داشت: اکنون روزهای آبیاری نخیلات در رودفاریاب به 100 روز یک‌بار رسیده که در حقیقت سالانه سه تا 4 بار نخلستان‌های رودفاریاب آبیاری می‌شود.

دیگر کشاورز این منطقه، شغل کشاورزی را تنها راه امرار معاش مردم رودفاریاب می‌داند و افزود: یکی از محصولات مهم رودفاریاب تولید محصول نخیلات است که این روزها به سبب بی‌آبی مشکلاتی را برای فعالیت نخل‌داری فراهم کرده است.

وی حذف درختان نخل را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: برای درآمدزایی برخی از کشاورزان اقدام به فروش نخل می‌کنند که مرگ نخلستان‌ها را فراهم کرده است.

در همین راستا معاون جهاد کشاورزی استان بوشهر با بیان اینکه محل تأمین آب کشاورزی در رود فاریاب چشمه‌ها است گفت: با توجه به کاهش باران در 2 سال گذشته و تداوم خشکسالی‌ها سبب شده منابع آبی رودفاریاب به شدت کاهش یابد و با کمبود آب مواجه شوند.

خسرو عمرانی کم آبی و مشکلات جنبی کشاورزان را عامل قطع درختان نخل و عرضه آنان به بازار فروش دانست و بیان کرد: در راستا قرار است کارگروه تخصصی در استان بوشهر برای ارائه راهکارهای لازمِ تحقق مطالبات کشاورزان رودفاریاب دشتستان تشکیل شود.

وی ارزش هر اصله نخل تا 10 میلیون تومان دانست و خاطرنشان کرد: برخی کشاورزان نخل‌های پر ثمر را جایگزین گونه کم ثمر می‌کنند ولی قیمت هر اصله نخل به نوع گونه و شرایط نخل تعیین می‌شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گونه نخل رودفاریاب را از گونه زاهدی دانست و افزود: نخل‌هایی که جزو گونه‌های ژنتیکی مانند کبکاب، خاصویی، شکر محسوب می‌شوند صادر آنها ممنوع است ولی مابقی ارقام می‌تواند صادر شود.

عمرانی حذف درخت نخل را بدون مجوز جرم دانست و گفت: برای کندن درخت نخل باید مجوز لازم صادر شود در غیر این صورت جرم است و شخص خاطی مورد پیگیرد قانونی قرار می‌گیرد.

منبع: الف

کلیدواژه: رودفاریاب دشتستان استان بوشهر قطع درختان نخل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۲۶۶۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز عملیات سم‌پاشی شبانه درختان منطقه ۱۲ اصفهان

مدیر منطقه ۱۲ شهرداری اصفهان از سم‌پاشی شبانه درختان در این منطقه خبر داد و گفت: این عملیات با هدف پیشگیری از طغیان شته‌ها، کنترل آفات گیاهی، حذف آلاینده‌ها، بهبود شادابی و رشد درختان و حفاظت از محیط زیست در فضای سبز بوستان‌های اصلی و محلی، انهار، خیابان‌های اصلی و فرعی در حال انجام است.

علی‌اکبر رسالت در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: با توجه به لزوم سم‌پاشی درختان در فصل بهار، هر ساله در این فصل سم‌پاشی درختان و درختچه‌ها، با رعایت کامل اصول فنی و با استفاده از سموم دارای استانداردهای زیست‌محیطی به‌صورت شبانه توسط اکیپ فضای سبز در پارک‌ها و معابر اصلی سطح منطقه ۱۲ انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه از جمله آفات فصل بهار می‌توان به «شته‌ها» اشاره کرد که موجب چسبنده شدن برگ درختان می‌شود، افزود: آفت‌های دیگر پسیل، زیتون و برگ‌خوارها هستند که علاوه بر تغذیه از شیره گیاهی درختان، موجب تغییر شکل اندام‌ها و اختلال در امور فتوسنتز، خسارت به فضای سبز و خشکیدگی درختان می‌شوند.

مدیر منطقه ۱۲ شهرداری اصفهان از آغاز عملیات سم‌پاشی عمومی درختان و درختچه‌های سطح منطقه ازجمله زبان گنجشک، رز، شمشاد، نارون، توری، اقاقیا و زیتون خبر داد و گفت: در مرحله اول سم‌پاشی اختصاصی ۱۶۰ لیتر از انواع سموم در خصوص آفت شته، پسیله زبان گنجشک و سفیدک بر روی درختان و درختچه‌ها استفاده شد.

رسالت خاطرنشان کرد: به‌منظور صرفه‌جویی در میزان سم مصرفی، افزایش کیفیت و سرعت در عملیات سم‌پاشی عمومی درختان ۸۰ هزار لیتر سم با بهره‌گیری از دستگاه‌های پیشرفته در مسیرها استفاده می‌شود.

وی تصریح کرد: این عملیات با هدف پیشگیری از طغیان شته‌ها، کنترل آفات گیاهی، حذف آلاینده‌ها، بهبود شادابی و رشد درختان و حفاظت از محیط زیست در فضای سبز بوستان‌های اصلی و محلی، انهار، خیابان‌های اصلی و فرعی با ۷ میلیارد ریال اعتبار در حال انجام است.

مدیر منطقه ۱۲ شهرداری اصفهان با بیان اینکه دو اکیپ چهار نفره به مدت ۱۰ شب مشغول فعالیت هستند، گفت: از شهروندان درخواست داریم برای جلوگیری از مسمومیت‌های احتمالی، مراقبت‌های لازم را در نظر گیرند و با عوامل فضای سبز همکاری داشته باشند.

کد خبر 751483

دیگر خبرها

  • توزیع 725 تن کود کشاورزی در ساری
  • دشتستان بزرگترین شهرستان تولیدکننده خرما در کشور است
  • آغاز عملیات سم‌پاشی شبانه درختان منطقه ۱۲ اصفهان
  • گذشتگان چوب حراج به حقابه مغان زده‌اند
  • تکمیل پروژه‌های عمرانی بخش سعدآباد تسریع شود
  • چین با بذرهای فضایی کشاورزی می‌کند!
  • توسعه طرح‌های راه‌سازی در استان بوشهر از اولویت‌ها است
  • ۵۰۰۰ میلیارد ریال پروژه در راه‌های دشتستان فعال است
  • تخصیص ۵۰۰ میلیارد تومان برای طرح‌های راهسازی دشتستان
  • 530 تن کود کشاورزی در میاندورود توزیع شد