Web Analytics Made Easy - Statcounter

بوشهر- بهره‌مندی از حدود شش میلیون اصله نخل در استان بوشهر و رد پای محصول این استان در بازارهای جهانی خود گواه این موضوع است که نخلستان تا چه میزان در حیات و اقتصاد مردم این استان تأثیرگذار هستند.

قدس آنلاین-گروه استان ها- زهرا ابراهیمی: بخش عمده‌ای از مردم استان بوشهر در حوزه نخل داری امرارمعاش می‌کنند که نخلستان‌های استان بوشهر بیشتر در شهرستان‌های دشتستان، تنگستان، جم، دشتی و کنگان  قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهرستان دشتستان به‌عنوان قطب اصلی تولید خرمای استان بوشهر محسوب می‌شود و با توجه به اینکه بخش عمده نخیلات استان در این شهرستان قرار دارد، بیشترین میزان تولید خرمای استان نیز مربوط به دشستان است.

مناطق «آب‌پخش» و «سعدآباد» دارای بیشترین تراکم نخیلات هستند و بخش عمده مردم این بخش‌ها در عرصه کشاورزی و خصوصاً در زمینه نخل و خرما فعالیت دارند و به‌نوعی اقتصاد و معیشت مردم این مناطق به نخل‌ها بسته است.

سالانه حدود ۱۶۰ هزار تن خرما در استان بوشهر تولید می‌شود که شهرستان دشتستان به‌عنوان قطب تولید خرمای کشور، ۷۰ درصد از خرمای استان بوشهر را تولید می‌کند.

گونه‌های خرمای استان بوشهر ازجمله کبکاب، سعمرون، زاهدی، خاصویی، شهابی، شکر و خنیزی از با کیفیت‌ترین محصول شناخته‌شده است که علاوه بر بازارهای داخلی در خارج از کشور مشتریان و بازارهای فراوانی دارد.

آفت جدید

گذشته از مشکلاتی که برای پرورش خرما روستائیان بوشهر با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند طی چند سال گذشته کمبود آب برای آبیاری نخلیات به دغدغه جدی مردم این استان تبدیل‌شده است.

کمبود آب موجب شده تا بسیاری از کشاورزان دوره آبیاری را کاهش دهند و لذا بنا بر گفته آن‌ها این موضوع خود موجب کاهش محصول و کاهش کیفیت خرما خواهد شد.

تاکنون اغلب نخیلات شهرستان دشتستان و خصوصاً در آب پخش و سعدآباد به‌صورت غرق آبی آبیاری شده‌اند و هرساله پنج دور آبیاری برای آن‌ها پیش‌بینی‌شده بود که در سال‌های اخیر شاهد کاهش مستمر تعداد دوره‌های آبیاری هستیم.

در این راستا بسیاری از نخل داران منطقه اظهار می‌کنند کاهش دوره‌های آبیاری نقش مهمی در کاهش کیفیت و کمیت محصول نخیلات دارد و کاهش تولید مساوی با ضربه سنگینی به اقتصاد خانواده‌های نخل داران و کارگران فعال در نخل‌ها است.

آن‌ها از مسئولان جهاد کشاورزی و هم‌چنین وزارت نیرو تقاضا دارند تا به این موضوع با توجه بیشتری پرداخته شود.

روستائیان منطقه دشتستان عنوان می‌کنند: کاهش تعداد دوره‌های آبیاری نقش مهمی در کاهش کیفیت و کمیت محصول نخیلات این منطقه دارد و کاهش تولید مساوی با ضربه سنگینی به اقتصاد خانواده‌های نخل داران و کارگران فعال در نخل‌ها است.

لزوم تکمیل سد داکی

نماینده دشتستان در مجلس شورای اسلامی بابیان اینکه تأمین آب موردنیاز در دشتستان از مهم‌ترین چالش‌های کشاورزان است تکمیل سد «دالکی» را یکی از راهکارهای مهم در تأمین آب موردنیاز کشاورزان می‌داند و می‌گوید: با تأمین اعتبارات موردنیاز، می‌توانیم امید داشته باشیم که این سد در سال آینده آبگیری شود.

ابراهیم رضایی می‌افزاید: استان بوشهر به‌ویژه شهرستان دشتستان و مناطق آن از قطب‌های تولید خرما در استان و کشور است و بخش زیادی از مردم از این طرح امرار و معاش می‌کنند لذا انتظار می‌رود تلاش اساسی برای رفع این مشکل اندیشیده شود.

طرح نخلستان نسخه رهایی از خشک‌سالی

در همین راستا رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر از اجرای طرح ۲۴۰۰ هکتاری نخلستان سعدآباد دشتستان به راه‌حل تأمین آب به نخلستان‌ها خبر داده و به ما می‌گوید: امسال ۵۰ درصد این طرح در سطح ۱۲۰۰ هکتار تکمیل و مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.

بنا بر گفته محمدتقی منوچهری رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر طرح نخلستان در سطح ۳۴ هزار هکتار از باغ‌های نخیلات مناطق آب پخش، سعدآباد، دالکی و شبانکاره از توابع شهرستان دشتستان اجرا می‌شود.

وی می افزاید: طرح نخلستان باهدف توسعه زیرساخت و اصلاح نخیلات با نگاه بلندمدت اقتصادی در استان بوشهر در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی به تصویب رسید.

وی بابیان اینکه این طرح به‌صورت پایلوت در نخلستان‌های آب پخش دشتستان اجرا شد افزود: پس از تکمیل این طرح با همکاری کشاورزان و نخل داران در منطقه آب پخش، عملیات اجرایی طرح نخلستان در سعدآباد در سطح ۲۴۰۰ هکتار آغاز شد.

منوچهری بابیان اینکه در سال جهش تولید طرح نخلستان با اهداف از پیش تعیین‌شده اجرا می‌شود تصریح کرد: برای اجرای طرح نخلستان در  نخیلات سعدآباد دشتستان ۶۴ میلیارد تومان اعتبار پیش‌بینی‌شده است.

افزایش درآمد

 با اشاره به اینکه اجرای طرح نخلستان آثار مثبتی در زندگی و معیشت کشاورزان دشتستانی ایجاد می‌کند تأکید کرد:با تکمیل طرح نخلستان ضمن افزایش محصول باکیفیت، و ارتقاء درآمد کشاورزان، اشتغال‌زایی در این حوزه  تثبیت و افزایش می‌یابد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر می‌افزاید: با اجرای طرح نوین آبیاری درآمد کشاورزان در هر مترمربع از ۵۲۹ تومان به ۵ هزار و ۳۲۱ تومان افزایش می‌یابد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: نخلستان نخل خرما کمبود آب شهرستان دشتستان جهاد کشاورزی طرح نخلستان استان بوشهر خرمای استان نخلستان ها تولید خرما اجرای طرح نخل داران آب پخش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۱۵۵۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشته شدن رییس صنف رستوران‌داران در هتل/ محاکمه آغاز می‌شود

دریافت 17 MB

به گزارش خبرنگار مهر، ایوب آقاخانی نویسنده و کارگردان تئاتر و نمایش‌هایی رادیویی که در فعالیت‌های رادیویی خود به سراغ آثار مطرح و تأثیرگذار ادبیات و ادبیات نمایشی جهان می‌رود و این آثار را در قالب نمایش رادیویی کارگردانی و به مخاطب ارائه می‌دهد، به سراغ رمان «بیلی بت‌گیت» ادگار لارنس دکتروف نویسنده آمریکایی رفته است.

«بیلی بت‌گیت» که روایت‌گر ورود پسری ۱۵ ساله به یک باند تبهکاری است، برنده جایزه انجمن ملی منتقدان کتاب آمریکا و جایزه پن / فاکنر برای داستان و همچنین کاندیدای دریافت جایزه ادبی پولیتزر شده است.

در سال ۱۹۹۱ و با کارگردانی رابرت بنتون فیلمی با اقتباس از رمان «بیلی بت‌گیت» ساخته و اکران شد. در این فیلم بازیگرانی چون داستین هافمن، نیکول کیدمن، استیون هیل، استیو بوشمی و بروس ویلیس به ایفای نقش پرداختند.

ایوب آقاخانی علاوه بر کارگردانی، اقتباس و تنظیم برای رادیوی نمایش رادیویی «بیلی بت‌گیت» را بر اساس رمان دکتروف و با ترجمه بهزاد برکت بر عهده داشته است.

هنرمندان حاضر در قسمت پنجم این نمایش رادیویی به ترتیب ایفای نقش عبارتند از پریسا مقتدی در نقش لولا، شیرین بی ده در نقش بیلی بت‌گیت، احمد لشینی در نقش شولتز، بابک داداش‌پور در نقش ای روینگ، محمد شریفی‌مقدم در نقش میکی.

فرشاد آذرنیا افکتور، رضا طاهری صدابردار، شهلا نیساری تهیه‌کننده، دیگر عوامل نمایش رادیویی «بیلی بت‌گیت» هستند.

در پنجمین قسمت نمایش رادیویی «بیلی بت‌گیت» با مدت زمان ۱۹ دقیقه و ۱۸ ثانیه، لولا حاضر نشده است که همراه با شولتز و مهمانش شام بخورد و از آن‌ها جدا شده است. بیلی از این اتفاق بسیار نگران است. بیلی قصد دارد لولا را راضی کند تا نزد شولتز برگردد. شولتز به همراه مهمانش که رئیس اتحادیه رستوران‌داران است به اتاق شولتز می‌روند. لولا و بیلی پنهان می‌شوند تا دیده نشوند. پس از گذشت لحظاتی صدای شلیک گلوله از اتاق شولتز شنیده می‌شود و بیلی سراسیمه از لولا می‌خواهد تا پنهان شود و او سری به اتاق شولتز بزند. بیلی به اتاق شولتز می‌رود و شولتز به او می‌گوید که داخل اتاق را بگردد تا پوکه گلوله را پیدا کند.

ای روینگ و میکی می‌گویند که نباید کسی بفهمد که این اتفاق افتاده است زیرا دادگاه شولتز نزدیک است و این اتفاق می‌تواند به ضرر او تمام شود.

شولتز به پزشک زنگ می‌زند و به آن‌ها اطلاع می‌دهد که اتفاقی در هتل رخ داده است. وی از بیلی می‌خواهد در جایی که خون ریخته شده بایستد و سپس شولتز با مشت دماغ بیلی را می‌شکند تا خون او روی قالی بریزد تا بعد از مراجعه پزشک مشخص شود خون ریخته‌شده متعلق به بیلی است.

بعد از این ماجرا برمن به سراغ بیلی می‌آید و به او می‌گوید که باید هتل را ترک کنند زیرا قبل از شروع محاکمه شولتز خبرنگاران به هتل هجوم می‌آورند. بیلی درباره چرایی محاکمه می‌پرسد و برمن پاسخ می‌دهد که آدمی مثل شولتز همیشه با پلیس فدرال درگیر است و مهم این است که به سلامت از این محاکمه عبور کنند. وی به بیلی می‌گوید لولا را متقاعد کند که اگر صلاح شولتز را می‌خواهد در ایام محاکمه در دادگاه حضور نداشته باشد و بیلی او را با خود به یک مکان دیگر ببرد.

بیلی با لولا به مکان دیگری رفته و به لولا می‌گوید که برخی در حال تعقیب آن‌ها هستند اما لولا باور نمی‌کند و می‌خندد و ….

با هم پنجمین قسمت نمایش رادیویی «بیلی بت‌گیت» را بشنویم.

کد خبر 6100522 فریبرز دارایی

دیگر خبرها

  • کشته شدن رییس صنف رستوران‌داران در هتل/ محاکمه آغاز می‌شود
  • وارد مدار شدن خط انتقال مجتمع آبرسانی حسین زائری دشتی
  • برپایی نمایشگاه طلایه داران اقتصاد مقاومتی در سمنان
  • دشتستان بزرگترین شهرستان تولیدکننده خرما در کشور است
  • فرایند الحاق زمین به محدوده ۲۰ روستای دشتستان انجام شد
  • تکمیل پروژه‌های عمرانی بخش سعدآباد تسریع شود
  • اکثر محورهای اصفهان بارانی است
  • ۶۰ هزار شغل در استان بوشهر ایجاد شد/ رونق کسب‌وکارها در سال جاری
  • سهم دشتستان از رتبه‌های برتر کنکور افزایش یابد
  • مبارزه با سوسک خرما در ۷۰ هکتار از نخلستان‌ها